fbpx

Bagoly Brigád

Kazáncsere – Konvektor helyett MIKA 6EU minikazán

Kazáncsere – Konvektor helyett minikazán című cikkünkben arra fókuszálunk, hogy miért érdemes elgondolkodni a konvektorok helyett egy minikazán beszerzésén és milyen előnyei vannak egy kazáncserének.

A minikazán egy kiváló alternatíva lehet a hagyományos konvektorokkal szemben, amelyek kevésbé hatékonyak lehetnek az energiafelhasználás szempontjából. Az utóbbi években egyre inkább elterjedt a minikazánok használata, amelyek a modern technológiának köszönhetően nagyon hatékonyak és gazdaságosak tudnak lenni.

Kazáncsere folyamata

A kazáncsere egy olyan folyamat, amely során egy régi és energiahatékonyság szempontjából elavult kazán helyére egy újabb és hatékonyabb minikazánt helyeznek el. Az ilyen kazáncsere nemcsak energiatakarékosabbá és gazdaságosabbá teszi otthonunk fűtését, de hosszú távon jelentős megtakarítást is eredményezhet.

A minikazánok számos előnnyel rendelkeznek. Először is, sokkal kisebb helyet foglalnak el, mint a hagyományos kazánok, így sokkal könnyebb elhelyezni őket. Emellett a minikazánok rendkívül hatékonyak és kevés energiát használnak fel a fűtéshez. Ez azt jelenti, hogy a minikazánok használata jelentősen csökkentheti a fűtésszámlát, és ezáltal hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet.

A kazáncsere egy viszonylag egyszerű folyamat, amelyet tapasztalt szakemberek végeznek el. Az új minikazán beépítése nem csak hatékonyabbá teszi a fűtést, de hosszú távon jelentős megtakarítást is eredményezhet. A kazáncsere során azonban fontos figyelembe venni a megfelelő kulcsszavakat, mint például a Kazáncsere kulcsszót, amelyet a cikkünkben többször is megemlítünk.

MIKA 6EU – Parapet konvektor helyére szerelhető modern minikazán.

Radiátoros fűtésrendszerrel, törölköző szárító és melegvíz ellátás lehetőséggel, akár 1 milló alatt! A Mika központi fűtő minikazán segítségével lehetőség nyílik az elavult parapet konvektoros fűtés helyett radiátoros központi fűtésre váltani, illetve használati melegvíz előállításra is alkalmas. Társasházakban, nyaralókban, családi házakban régi, elavult, egyszerű, viszont igen magas gáz fogyasztású, nagy veszteségekkel rendelkező FÉG parapetes konvektoros fűtésrendszert  cseréltünk le új, korszerű, takarékos központi radiátoros fűtésrendszerre, melyben a hőtermelő feladatot egy MIKA 6EU helyiségfűtő készülék látja el. A társasházakban sok helyen nincs lehetőség kéményes vagy füstcsöves kazáncserére, nem adottak az égéstermék elvezetés lehetőségei. Erre jelent megoldást a Mika „minikazánja”. Egyszerűen és gyorsan felszerelhető a régi parapet konvektor helyére és levegő- valamint füstcsöve illeszkedik a meglévő nyílásba. Még nem létező parapet helyére is könnyen felszerelhető, nem szükséges ablak alá helyezni, a ház/lakás bármely oldalfalra lehet rögzíteni, a falba szükséges 65 mm-es furat nem igényel építési engedélyt, telepítéséhez kéményseprőipari engedély sem szükséges. Létezik hagyományos ventillátoros, turbós és kondenzációs kivitelben, mindezek fűtő és kombi megoldásban. A kombi változathoz a HMV (használati melegvíz) ellátáshoz szükség van egy indirekt tároló elhelyezésére. A régi konvektoros fűtéshez képest 30%-os gázenergia megtakarításra számíthatunk vele, hatásfoka 90% feletti, az elmenő égéstermék hőmérséklete 150-160C, a konvektorok 240-260C füstgázával ellentétben. Ezzel a megoldással a lakás belső szobái és fürdőszobája is fűthető radiátorral, valamint a törölközőszárító fűtése is megoldódik vele, ahova eddig csak drága elektromos fűtést vagy fali fűtőt lehetett felszerelni, ami a helyiség levegőt használta az égéshez és az égésterméket szintén a helyiségbe vezette vissza. 

Szabályozás kedvező lehetőségekkel! A régi konvektoros rendszerek nem voltak szabályozhatóak, csak a termosztátjuk jelére ki-bekapcsolásra voltak képesek. A MIKA fűtésrendszer WIFI termosztát segítségével akár internetről is szabályozható, vagy RF (rádiós) multizónás fűtésszabályozás is megoldható vele, de egyszerű termoszát is tökéletes. Így nyaralóba is ideális választás lehet akár temperálásra, vagy abban az esetben, ha a hideg nyaraló falai 2-3 nap alatt melegszik fel, ezzel a rendszerrel net-en keresztül elindíthatjuk a fűtést az érkezés előtt pár nappal, hogy mire leér a család már meleg nyaraló várja őket.

Amennyiben gondolkodik kazáncserén vagy a fűtésrendszer felújításán, keressen minket bizalommal:

www.olcsokazancsere.hu

Budapest és környékén INGYENES felmérés és tanácsadás:

Telefon: + 36 70 227 3041

Email: bagolybrigad@gmail.com

Így is ismerheti: kazáncsere kéménybéleléssel, kazáncsere Budapest , Mika kazáncsere, Immergas kazáncsere, Bosch kazáncsere, Ariston kazáncsere, Remeha kazáncsere, kéménybélelés , kondenzációs kazáncsere, bélelt kémény, kéményépítés, gáz hálózat tervezés, hőszivattyú tervezés, víz, gáz, fűtés kivitelezés, klíma.